שתלים קצרים פירמידיון Reviewed by Momizat on . שתלי הפירמידיון, באורך 5 ,6, 7 ו-8 מ"מ, תוכננו ועוצבו באופן ייעודי וחסר תקדים בעולם כולו.  בכל אחד משתלי הפירמידיון קיים מנגנון שמאפשר לו להתרחב בעצם הלסת ולשנו שתלי הפירמידיון, באורך 5 ,6, 7 ו-8 מ"מ, תוכננו ועוצבו באופן ייעודי וחסר תקדים בעולם כולו.  בכל אחד משתלי הפירמידיון קיים מנגנון שמאפשר לו להתרחב בעצם הלסת ולשנו Rating: 0

שתלים קצרים פירמידיון

שתלי הפירמידיון, באורך 5 ,6, 7 ו-8 מ”מ, תוכננו ועוצבו באופן ייעודי וחסר תקדים בעולם כולו.  בכל אחד משתלי הפירמידיון קיים מנגנון שמאפשר לו להתרחב בעצם הלסת ולשנות צורתו מגליל לכדי צורת פירמידה – המבנה הגיאומטרי היציב ביקום. בזכות כך מצליחים שתלי פירמידיוןקצרים, לתפקד בדומה לשתלים קונבנציונאליים באורך כפול.

שתל קצר שמתפקד כשתל ארוך הוא בשורה לרבבות מטופלים בישראל ובעולם, שסובלים ממחסור בעצם לסת ואשר נדרשו בעבר, להסכים לפעולות כירורגיות פולשניות כמו השתלת עצם והרמת סינוס לפני שלב הצבת השתלים.

https://www.facebook.com/154930641600466/posts/588344491592410/

המציאות שיצר שתל הפירמידיון מאפשרת למטופלים עם רכסים אטרופיים להימנע מאותם טיפולים מרתיעים וממושכים ולזכות בהשתלת שיניים מהירה, ללא כאבים וללא סיבוכים מיותרים.

יכולות הפירמידיון והיציבות המיידית שהוא מעניק, מאפשרים לרופאים להציע פתרונות שלא יכלו להציע בעבר, למטופלים הסובלים מרכסים אטרופיים, עם מחסור בגובה ורטיקל.

בשונה מרוב השתלים הקונבנציונאליים בשוק, ש’נאחזים’ בעת ההשתלה בעצם הצווארית או הקורטיקלית – שתל הפירמידיון מעוצב כך שהאחיזה העיקרית בעצם מתרחשת בחלקו האפיקלי. עובדה זו מבטיחה  לחץ צווארי נמוך. נתוני יסוד אלו הם הבסיס לאחוזי ההצלחה הגבוהים של השתל ולמעקבים בני 3-8 שנים, המלמדים על אפס או ‘כמעט אפס’ ספיגה באזור הצווארי.

לאחר אובדן שיניים, הרכס האלבאולרי מצטמצם בגובהו וברוחבו באופן ניכר. שיקום על-גבי שתלים באזורים אלה ובלסתות אטרופיות, נותר עד כה בגדר אתגר כירורגי ושיקומי גם עבור רופא השיניים המנוסה. באזורי הלסתות האחוריים, ספיגת העצם האלבאולרית מקרבת את שיא הרכס אל תעלת העצב המנדיבולרי ואל הסינוס המקסילרי. לעיתים קרובות, נסיגה זו הופכת את ההשתלה באזורים אלה לבלתי-אפשרית ללא הליך אוגמנטציה

46967596_2211183598914926_345816494497595392_n

השתלת עצם כרוכה בהארכת משך הטיפול הכולל, הרחבה משמעותית של ‘זמן הכיסא’, עלות כספית לא-מבוטלת, ואי-נוחות למטופל. יתרה מכך, לפי הספרות המדעית, אחוז הסיבוכים במהלך אוגמנטציה ולאחריה, עולה משמעותית, כאשר נדרשים הליכי אוגמנטציה מורכבים, כגון רגנרציה מונחית (GBR) או הרמת סינוס.

במקרים כאלו, הבחירה בשתלים קצרים עשויה להפוך את ההליך הכירורגי לפחות טראומטי, להוביל לתוצאות טיפוליות משופרות ולהגדיל את שביעות רצונם של הרופא והמטופל כאחד.

המגמה להציע למטופל שתלים קצרים ולהעדיפם על פני חלופות טיפול פולשניות זוכה לתמיכת האיגוד האירופי להשתלות שיניים (BDIZ EDI). בגילוי דעת שפרסם האיגוד נקבע, כי “שתלים קצרים הם חלופה טיפולית ראויה וכי על רופאי השיניים המשתילים להכיר חלופה זו ואת אופן השימוש בה.

התנגדות השתל לכוחות הלעיסה המופעלים עליו מושפעת ממבנה השתל, מאורכו ומקוטרו. הגדלת קוטר השתל מגדילה את שטח המגע בינו לבין העצם, ולכן הגדלת הקוטר עשויה לפצות על הקטנת אורך השתל. בנוסף, בניגוד לשיניים טבעיות, בשתלים יש חשיבות פחותה ליחס בין אורכי הכותרת והשורש, מאשר לאורך הכותרת עצמה, ולכן במרבית המקרים, שתלים קצרים יכולים לתפקד באופן דומה לשתלים ארוכים.

קוטר השתל הוא גורם משמעותי המשפיע על הצלחת הטיפול. שתלים רחבים באורכים שונים עומדים טוב יותר בכוחות הסגר, והגדלת שטח המגע בינם לבין העצם עשויה להפחית את המתחים המועברים אל העצם. יחד עם זאת, במקרים רבים לא ניתן למקם שתל קצר ורחב עקב עובי לא מספק של הרכס, ואילו שטח המגע של שתל קצר בקוטר סטנדרטי עם העצם יהיה בלתי-מספק.

לכן, בעוד שקוטר החלק הצווארי של השתל חשוב לשמירה על העצם הקורטיקלית, ולפיכך עליו להישאר צר, ניתן להגדיל את קוטר החלק האפיקלי של השתל ובכך להגדיל את שטח המגע שלו עם העצם, ולהגביר את יציבות השתל עד לרמה השווה לשתלים באורך סטנדרטי, ואף מתעלה עליהם.

 

לייעוץ ללא התחייבות, חייגו 02-6453578

השתלת שיניים בירושלים

Scroll to top